Çok çalışıyor,  kendinize az zaman ayırıyor, kendinizi daha başarılı olurken hayal ediyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Belki de çok çalışmanızdan ziyade daha farklı bakış açılarına ihtiyacınız vardır? Kitap okumayı ister sevin, ister sevmeyin ama başarılı bir kariyer ve özel hayatınızı dengede tutabilmek için sizi başarıya ulaştıracağına inandığımız 5 iş kitabını rafınıza eklemeyi unutmayın ve tabi okumayı da…

 

İkna etme becerisinin, nasıl her işte sizi öne çıkardığını elbette tecrübelemişsinizdir. İster yöneticiniz ile olan iletişiminiz ister ekip arkadaşlarınız ile yaptığınız ortak paydalı işler olsun ikna yeteneğiniz doğrultusunda sizin lehinize dönebilir. Önemli olan bu yeteneğinizi kazanmak ve konuşturmak. İşte tam olarak bu kitapta sizin kazanacağınız yetenek de bu. Ancak bilinen sıradan ikna yöntemlerinin aksine bu kitapta size daha farklı bir metot sunuluyor ki o da sizi iknada başarıya ulaştıracak o kusursuz hikayenizi var etmek!

 

 

Netflix'in bir fikirden şirkete dönüşmesinin daha önce anlatılmamış inanılmaz hikâyesi, şirketin CEO'su ve kurucularından Marc Randolph tarafından gün ışığına çıkarılıyor. 150 milyon abonesiyle adeta bir zafer kazanan Netfilix, başlangıçta çok zorlu ve engelli yolları aşmıştı.

Nasıl başlayacaksınız? Hayal kırıklıkları ya da başarısızlıkları nasıl bertaraf edeceksiniz? Başarıyla nasıl başa çıkacaksınız? Başarı aslında nedir? Siz de bu soruların cevaplarına ulaşmak istiyorsanız kitabı okuma listenize alabilirsiniz.

 

 

Toyota Ruhu : Toyota Üretim Sistemi, Amerikan toplu üretim sisteminde yer alan “daha hızlı” ve “daha fazla” ideolojilerinin aksini benimseyen bir sistemdir. Toyota Ruhu kitabı 1980'lerden beri Abd ve Avrupa'da sayısız çeviriler yapılıp  Türkiye'de de okurlarına kavuşmuştur. Dünya şirketler tarihindeki en büyük başarı öykülerinden biri olan Toyota Ruhu, Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı ertesinde başlayan olağanüstü ‘yükselişine' ışık tutan tarihi bir materyal olma özelliğini de taşıyor.

 

 

 

Starbucks / Gönlünü İşe Vermek: Tek bir mağaza ile başlayan Starbucks, bugün dünya çapında iki bine yakın mağazaya ulaştı ve her gün yeni bir tanesi açılmaya devam ediyor. Bu da gösteriyor ki Starbucks'ın müşteri memnuniyeti ve bağlılık çalışmaları başarılı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Gönülden çalışarak dünya çapında başarı ve ün sağlamanın yollarını anlatan bu kitap özellikle girişimciler için okunması gereken kitapların üst sıralarında yer alıyor.

 

 

Başarılı olmak için en önemli yetimiz olan odaklanma becerisini kaybedişimizi ve geri kazanmak için ise neler yapabileceğimizi anlatan bu değerli kitapta Bill Gates gibi konsantrasyon sağlayarak başarıya ulaşan girişimcilerin çalışmalarından örnekler sunulmakta. Çok çalışıyor ancak yine de hayal ettiğiniz başarıyı sağlayamıyor ve kendinize yeterli vakti ayıramıyor musunuz? Hayatımızın odak noktası haline gelen teknolojik dünyamız ile kaybettiğimiz pek çok değerli anı geri kazanmaya var mısınız? O halde “pürdikkat” çalışma tam da bizlere gereken şey! 

Bu kitabı okuyunca kendi çalışma ve hayat tarzınızı gözden geçirecek ve vaktinizi çalan bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeyi isteyeceksiniz.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz